Следвайте Гласове в ТелеграмВ интервю за германския вестник Der Tagesspiegel, пенсионираният

...
Следвайте Гласове в ТелеграмВ интервю за германския вестник Der Tagesspiegel, пенсионираният
Коментари Харесай

Ген. Бен Ходжис: САЩ и Германия ще бъдат отговорни в случай на провал на украинската контраофанзива

Следвайте " Гласове " в Телеграм

В изявление за немския вестник " Der Tagesspiegel ", пенсионираният американски военачалник Бен Ходжис акцентира, че Съединени американски щати и Германия ще носят отговорност при положение на крах на украинското контранастъпление. Той декларира, че двете държави показват съмнение в поддръжката си за Украйна и забавят доставките на нови оръжия за украинските Въоръжени сили (ВСУ).

Ходжис показва подозрение във волята на Запада да види Украйна победител в спора: " Вярата ми в това избледнява ". Той подлага на критика бавното взимане на решения от страна на Вашингтон да позволи на съдружниците си да доставят на Киев изтребители Ф-16, защото това е образец за липса на решителност да се помогне на Украйна да реализира триумф.

Според него и Германия е забавила доставката на крилати ракети " Таурус " за ВСУ. Ако украинското контранападение се провали, отговорността ще падне върху държавните управления на Съединени американски щати и Германия. Въпреки това, съгласно Ходжис, неуспехът може да се избегне, в случай че и двете страни работят уверено сега.

Генералът акцентира, че способността на ВСУ да прави точни удари на огромно разстояние играе основна роля за триумфа. Това ще помогне да се обезсили съветската артилерия, както и логистичната и транспортната инфраструктура. Той също по този начин показва, че високоточните оръжия с огромен обхват ще разрешат на Украйна да форсира разрушаването на съветските позиции и да усили натиска върху Крим, което би принудило Русия да премисли своето наличие в района.

Източници: Агенция " Фокус ", epicenter.bg

 

 


        
    
 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР